Vistas fileja garšo daudziem. Tā ne tikai kūst uz mēles, bet ir arī veselīga. Tomēr dažiem gardummīļiem gatavošanas process pēc termiskās apstrādes diemžēl beidzas ar to, ka gaļa sanāk sausa un negaršīga.
Kā atrisināt problēmu? Vienkārši: pievērs uzmanību zināmai gaļas marinēšanas metodei.
Ar patiesi sulīgas, aromātiskas un gardas vistas filejas recepti dalījās mūsu portāla eksperte, šefpavāre Jūlija Arhipova.
Daudzi izvēlas vistas krūtiņu, jo tā ir liesa, veselīga un ātri pagatavojama. Taču, lai tā nebūtu sausa un bezgaršīga, svarīga ir pareiza marinēšana. Cilvēki meklē veidus, kā vistas gaļai piešķirt sulīgumu un aromātu, un tieši šāda marinēta vistas krūtiņa kļūst par iecienītu izvēli gan ikdienā, gan svētkos.
Sāksim ar smaržīga garšvielu maisījuma pagatavošanu.
Lai to izdarītu, ņemam vairākas sasmalcinātas ķiploka daiviņas un sajaucam tās ar maltiem melnajiem pipariem, sāli, ķimenēm un kurkumu.
Rūpīgi ierīvējam vistas fileju ar šo maisījumu, vienmērīgi sadalot garšvielas pa visu gaļas virsmu.
Pēc tam šādā veidā apstrādātu fileju liekam atbilstoša izmēra traukā.
Pārlejam ar kefīru – tas piešķirs gaļai maigumu un palīdzēs garšvielām dziļi iesūkties šķiedrās.
Lai pastiprinātu marinādes efektu un piešķirtu nelielu skābenumu, varam pievienot pāris ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas.
Atstājam vistas fileju marinādē apmēram stundu, ideālā gadījumā – 2–3 stundas.
Marinēšanās laikā traukam ar vistu jāatrodas ledusskapī.
Pēc norādītā laika izņemam fileju un pagatavojam to sev ierastajā veidā.
Ja tev noderēja šī vistas filejas marinēšanas recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar draugiem sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem!